Állami támogatások és szociális ellátások:
családoknak, nyugdíjasoknak, egyedülállóknak, munkanélkülieknek

családtámogatás, nyugdíjasok támogatása, munkanélküliek támogatása, lakástámogatás, albérlet támogatás,
családi pótlék, gyes, gyed, nyugdíj, segély

hirdetés:

 

ÍGY KÉRHET TÁMOGATÁST CSALÁDI HÁZRA, LAKÁSRA, OTTHONRA! NAGYON ÚJ TÁMOGATÁS, MÉG ALIG PÁRAN ISMERIK A RÉSZLETEKET!

ÍGY KÉRHET TÁMOGATÁST CSALÁDI HÁZRA, LAKÁSRA, OTTHONRA! NAGYON ÚJ TÁMOGATÁS, MÉG ALIG PÁRAN ISMERIK A RÉSZLETEKET!


Visszaigényelhető az áfa egy határig, de nem mindenki élhet ezzel. Nézzük a szabályokat!
Hirdetés

2017-től a magánépítkezések keretében épített családi házak rendkívül kedvező adózási körbe kerültek: a Kormány döntése értelmében ugyanis családi ház építésénél az építési telekről és az építőanyagokról kibocsátott számlák 27% áfaösszegét, legfeljebb 5 millió forint összegig, a magánszemély építkező visszaigényelheti.

Új lakás építése esetén igényelheti az adótámogatást:
–       az építési bekerülési költség megfizetéséhez a legfeljebb 150 m2 hasznos alapterületű lakás nagykorú természetes személy építője vagy építtetője
–       vagy a legfeljebb 300 m2 hasznos alapterületű egylakásos lakóépület nagykorú természetes személy építője vagy építtetője,
–        illetve az építési telek tulajdonosa veheti igénybe az adó-visszatérítést  az építkezés helyéül szolgáló építési telek vételárához.

Csak és kizárólag egyidejűleg, együttesen vehető igénybe az adóvisszatérítési támogatás a telekvásárlásra és az építkezésre, ez azt jelenti, ha például csak néhány évvel később indul meg az építkezés, a telekvásárlást követően, akkor nem jár a  támogatás.

A fenti költségek tekintetében még egy  fontos előírás, hogy kizárólag 2015. január 1-jén vagy azt követően kiállított számlák alapján van lehetőség a támogatás igénybevételére.

Szintén fontos, hogy legkésőbb 2019. december 31-ig igényelhető a támogatás.

Az olyan ingatlanokra, amelyeket egy kivitelező a megrendelőnek kulcsrakész, tehát   használatbavételre és földhivatali bejegyzésre alkalmas állapotban ad át NEM lehet igénybe venni a támogatást.

Abban az esetben sem lehet igénybe venni a támogatást, ha a bocsátotta a rendelkezésre a teljesítéshez szükséges építési anyagokat és egyéb termékeket.

Hirdetés

Nem veheti igénybe a  támogatást az a személy, aki nem felel meg a CSOK igénylésre vonatkozó bármelyik feltételnek , mint például a  büntetlen előélet, vagy köztartozás-mentesség, vagy nem rendelkezik legalább 180 napja fennálló társadalombiztosítási jogviszonnyal, stb.

Az építkezés helyéül szolgáló telek, és a lakás vagy lakóépület építéséhez megvásárolt anyagok és igénybe vett szolgáltatások számlájában feltüntetett és a kiállított számla szerint megfizetett áfa összegével egyezik meg a támogatás összege, de legfeljebb 5 millió forint igényelhető.

A hitelintézethez a használatbavételi engedélyhez, vagy a bejelentéshez kötött épület felépítésének megtörténtét megelőzően kell benyújtani az áfa-visszaigénylésre irányuló kérelmet.

A hitelintézet által egy összegben kerül folyósításra az építési telek vételáráról kiállított számla benyújtását követően, a támogatás építési telekre jutó része.
A készültségi fokkal arányosan és az  utólagosan benyújtott számlák alapján történik az építkezéshez kapcsolódó adó-visszatérítés,.

Kizárólag az adó-visszatérítéssel támogatott személyek szerezhetnek tulajdont az újonnan épített lakásban. A lakásban mindkét félnek, bármilyen arányban, rendelkeznie kell  az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonjoggal házaspár, illetve élettársak esetében.
Ingatlan értékbecslési szakvélemény alapján az új lakásnak a lakhatási igények kielégítésére alkalmasnak kell lennie. Forrás : http://ingatlanhirek.hu

Hirdetés



A cikk forrása: naprakeszfigyelo.hu

Cikket feltette:

Facebook Comment

Kategóriák

SZOCIÁLIS TÁMOGATÁS TÁMOGATÁS GYEREKESEKNEK ÁLLAMI TÁMOGATÁS Gyermeknevelési támogatás csok GYESE GYET TB támogatás anyasági támogatás fogyatékossági támogatás GYES Keresetkiegészítés Közlekedési kedvezmény Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény TB fogászat adó-visszatérítés adókedvezmény adókedvezmény házaspároknak adótámogatás akadálymentesítési támogatás albérlet cafeteria beiskolázási segély betegség betegségek utáni támogatás családalapítás családi otthonteremtési kedvezmény családi pótlék családtámogatás családtámogatási ellátások egyedülálló szülő egyedülálló szülők segélye egyedülálló édesanya egyedülálló édesapa egészségbiztosítás eseti települési támogatás fizetési mentesség gyermekgondozási segély gyermekgondozást segítő ellátás gyermekápolási táppénz gyógyszer támogatás gázfűtési támogatás időszaki támogatás járulékfizetést a kötelezettség krízistámogatás közfoglalkoztatás közmunkaprogram közmunkás közmunkások köztemetés lakhatási támogatás lakástakarékpénztár lakástámogatás mobilitási célú lakhatási támogatás nevelési ellátás/iskoláztatási támogatás nyugdíjbiztosítás rendkívüli gyermekvédelmi támogatás rendszeres állami támogatás rezsitartozás sni szociális kölcsönt szociális rászorultság települési támogatás temetési segély utazási kedvezmény vissza nem térítendő támogatás államilag támogatott fogászat álláskeresési járadék életkezdési támogatás önkormányzati segély
Üzemeltető: Blogger.