Állami támogatások és szociális ellátások:
családoknak, nyugdíjasoknak, egyedülállóknak, munkanélkülieknek

családtámogatás, nyugdíjasok támogatása, munkanélküliek támogatása, lakástámogatás, albérlet támogatás,
családi pótlék, gyes, gyed, nyugdíj, segély

hirdetés:

 

CSALÁDOK, SZÜLŐK FIGYELEM! OLYAN PÉNZTÁMOGATÁST KAPHATSZ AZ ISKOLAKEZDÉSRE, AMIRŐL NEM IS TUDTAD, HOGY LÉTEZIK! GYERMEKED 25 ÉVES KORÁIG JÁRHAT! ERRŐL CSAK ALIG PÁR CSALÁD TUD! MUTATJUK HOL ÉS HOGYAN IGÉNYELHETED! JÁRJ UTÁNA, MINÉL ELŐBB!

CSALÁDOK, SZÜLŐK FIGYELEM! OLYAN PÉNZTÁMOGATÁST KAPHATSZ AZ ISKOLAKEZDÉSRE, AMIRŐL NEM IS TUDTAD, HOGY LÉTEZIK! GYERMEKED 25 ÉVES KORÁIG JÁRHAT! ERRŐL CSAK ALIG PÁR CSALÁD TUD! MUTATJUK HOL ÉS HOGYAN IGÉNYELHETED! JÁRJ UTÁNA, MINÉL ELŐBB!


Több ezer forintos segítség családoknak! Van ahol már csak szeptember végégi igényelhető! NE MARADJON LE RÓLA!
Hirdetés
Számos támogatás létezik az iskolakezdés anyagi nehézségeinek megkönnyítéséhez, némelyek nagyon jól ismeretek, mások kevésbé.A beiskolázási segély az egyik legkevésbé ismert támogatás.Egy támogatási forma, melyet a helyi önkormányzattól tudsz igényelni amennyiben elérhető az adott önkormányzatnál!
Nagyon fontos, hogy minden önkormányzat saját maga szabályozza, hogy egyáltalán tud-e ilyen támogatást adni, és milyen feltételekkel.
A határidők változnak, általában szeptember vége és október vége között, de van, olyan önkormányzat is ahol egészen 2017. október 31-ig igényelheted a beiskolázási segélyt. Ne maradj le róla. Ha csak pár ezer forintot kapsz az is pénz, és jól jöhet, hogy kipótoljon valamit.
Beiskolázási segélyt nem minden önkormányzat ad, nem kötelező támogatás csupán adható. 

Itt felsorolunk néhány önkormányzatot, melyeknél biztosan van beiskolázási segély.

A teljesség igénye nélkül: Óbuda, Hegyidéki önkormányzat, Újhartyán, Lipótváros, Jánosháza, Gyál, Soroksár, Csanádapáca, Vác, Sümeg stb. Mindenki érdeklődjön a helyileg illetékes önkormányzatnál, hogy náluk van – e beiskolázási segély és ha igen milyen feltételeknek kell megfelelni a támogatás igénylőjének.
Természetesen meg van szabva egy bizonyos jövedelem határ, csak ha az alatt van az egy főre jutó jövedelem, akkor jogosult a támogatásra az igénylő.

Van olyan önkormányzat, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét. A beiskolázási segélyt általános iskolás és nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermekek szülei kaphatják meg.
Sajnos konkrét feltételekről nemigen lehet beszélni, mert a feltételek minden önkormányzatnál sajátosak, másak és műszak.
Van olyan önkormányzat ahol 20 éves korig lehet igényelni a beiskolázási segélyt, van ahol 23 éves korig adják.

Hirdetés

Van ahol feltétel, hogy a gyermek nem részesülhet rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben.

Egyes önkormányzatoknál az a fiatal felnőtt is kaphat beiskolázási segélyt, aki a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató 25 évesnél fiatalabb és önálló keresettel nem rendelkezik.
Láthattátok a cikkből, hogy a feltételek merőben másak az egyes önkormányzatoknál, így valóban érdemes utánajárni, hogy a helyi önkormányzatnál, hogyan működik a beiskolázási segély!
Több önkormányzat beiskolázási támogatást, beiskolázási segélyt ad az általános és középiskolások szüleinek (sőt van, ahol egyetemistáknak, főiskolásoknak is jár a támogatás). A feltételek településenként különböznek, ezért érdemes az önkormányzatnál bővebb információt kérni.
Óbudán például így működik :
• Beiskolázási segélyben részesíthető az általános iskolában, nappali rendszerű középiskolában, szakiskolában tanuló 23 évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő gyermek, illetve
• A felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató, önálló keresettel nem rendelkező fiatal felnőtt,
amennyiben családjában egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, egyedülálló szülő esetén 250%-át.

A beiskolázási segélyre való jogosultság megállapítását a szülő vagy más törvényes képviselő, illetve a nagykorú jogosult kérheti.
A tanulói vagy hallgatói jogviszony fennállását a kezdődő tanévre vonatkozó iskolalátogatási, illetve hallgatói jogviszony igazolás benyújtásával kell igazolni.


A beiskolázási segély iránti kérelem benyújtható postán ( 1300. Bp.Pf.102.) illetve a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztály Ügyfélszolgálati Irodáján ( 1033 Bp. Fő tér 2. ,ügyfélfogadási idő: H:9.00-18.00, Kedd,Szerda,Csütörtök: 8.00-16.30, P: 8.00-12.30) .
A támogatás iránti kérelmet évente gyermekenként egy alkalommal május 31 – től október 31-ig lehet benyújtani.
Gyálon így működik:
A korábbi évek kialakult gyakorlatának megfelelően idén június 1-től szeptember 30-ig ismét lehetőség van beiskolázási segély iránti kérelem benyújtására a Gyáli Polgármesteri Hivatalhoz. 

A támogatás feltétele, hogy a gyáli állandó lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező család gyermeke a tanulmányait általános vagy középfokú tanintézetben folytassa, és családjában az egy főre jutó jövedelem legfeljebb 34.200 Ft legyen. 

A jogosultság fennállása esetén a támogatott gyermek törvényes képviselőjének a 8.000 Ft értékben megállapított támogatás levásárlására van lehetősége az Apen Kft. Kolozsvári utcai írószerüzletében, 2017. július 1. napjától 2017. szeptember 30. napjáig. 

A támogatással kapcsolatban további információ, illetve a benyújtáshoz nyomtatvány a Polgármesteri Hivatal fsz. 16. irodájában igényelhető, Kiss Imre ügyintézőnél.

Hirdetés

A cikk forrása: palyazatinfok.hu

Cikket feltette:

Facebook Comment

Kategóriák

SZOCIÁLIS TÁMOGATÁS TÁMOGATÁS GYEREKESEKNEK ÁLLAMI TÁMOGATÁS Gyermeknevelési támogatás csok GYESE GYET TB támogatás anyasági támogatás fogyatékossági támogatás GYES Keresetkiegészítés Közlekedési kedvezmény Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény TB fogászat adó-visszatérítés adókedvezmény adókedvezmény házaspároknak adótámogatás akadálymentesítési támogatás albérlet cafeteria beiskolázási segély betegség betegségek utáni támogatás családalapítás családi otthonteremtési kedvezmény családi pótlék családtámogatás családtámogatási ellátások egyedülálló szülő egyedülálló szülők segélye egyedülálló édesanya egyedülálló édesapa egészségbiztosítás eseti települési támogatás fizetési mentesség gyermekgondozási segély gyermekgondozást segítő ellátás gyermekápolási táppénz gyógyszer támogatás gázfűtési támogatás időszaki támogatás járulékfizetést a kötelezettség krízistámogatás közfoglalkoztatás közmunkaprogram közmunkás közmunkások köztemetés lakhatási támogatás lakástakarékpénztár lakástámogatás mobilitási célú lakhatási támogatás nevelési ellátás/iskoláztatási támogatás nyugdíjbiztosítás rendkívüli gyermekvédelmi támogatás rendszeres állami támogatás rezsitartozás sni szociális kölcsönt szociális rászorultság települési támogatás temetési segély utazási kedvezmény vissza nem térítendő támogatás államilag támogatott fogászat álláskeresési járadék életkezdési támogatás önkormányzati segély
Üzemeltető: Blogger.